Darmowa dostawa od 150 zł (z wyłączeniem przesyłek pobraniowych)

Nóż składany Mil-Tec Paracord Black z krzesiwem

Dostępność: Mała ilość
37.90
szt.
Zamówienie telefoniczne: 604-131-645 Wpisz numer

Zadzwonimy do Ciebie
Wysyłka w ciągu: 48 godzin

Nóż składany wyposażony w ostrze o profilu głowni Drop-Point wykonane ze stali nierdzewnej 3Cr13. Model sprawdzi się jako nóż EDC, przeznaczony do codziennego użytku, a także znajdzie zastosowanie w zadaniach outdoorowych.

Na grzbiecie głowni umieszczono perforacje i ryflowania, które zmniejszają wagę noża. Powierzchnia jest oksydowana, co niweluje odblaski i zabezpiecza przed korozją. Szlif ostrza i klinga zakończona ostrym czubkiem zapewniają wysoką odporność na tępienie i precyzję użytkowania.

Ostrze otwierane jest za pomocą obustronnego kołka oraz flippera, który po rozłożeniu pełni funkcję małego jelca chroniącego dłoń przed zsunięciem. Kołek umożliwia szybką obsługę noża kciukiem, zarówno osobom prawo- jak i leworęcznym. W pozycji otwartej głownia utrzymywana jest za pomocą blokady Liner Lock.

Rękojeść wykonano z wytrzymałego aluminiowego szkieletu pokrytego okładzinami z tworzywa ABS. Ergonomiczny kształt i antypoślizgowa faktura sprawiają, że nóż pewnie leży w dłoni, nawet w trudnych warunkach atmosferycznych. Rękojeść owinięta została nylonową linką paracord, który może służyć jako smycz lub zostać rozpleciona w sytuacji awaryjnej. W rękojeści znajduje się również mały gwizdek oraz krzesiwo.

Wygodny klips umożliwia przymocowanie noża do krawędzi kieszeni, paska lub ekwipunku.

Najważniejsze cechy:
- system szybkiego otwierania,
- rękojeść opleciona przydatnym paracordem,
- krzesiwo i gwizdek chowane w rękojeści,
- demontowalny klips.

Dane techniczne
Kolor: Black
Stal: nierdzewna 3Cr13
Okładziny: tworzywo ABS
Linka: 100% nylon
Długość ostrza: 109 mm
Długość całkowita: 215 mm
Grubość głowni: 2,5 mm
Waga: 150 g
Producent: Mil-Tec, Niemcy

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: